شاید پاسخ شما همین جا باشد

توانایی گیاهان در جذب و کاهش آلودگی‌های محیط، تأثیر زیادی بر سلامت انسان دارد. طراحی فضای سبز در مجتمع‌های مسکونی، باعث بهبود سلامت روحی انسان و افزایش سطح کیفی زندگی می‌شود؛ بعلاوه ارزش تجاری ملک را نیز بالا می‌برد. کاربرد دیگر فضای سبز در مجتمع‌های مسکونی، جلوگیری از اتلاف انرژی است. درواقع با تفکیک نمودن فضا و ممانعت از دید خارجی به کمک سازه‌هایی با پوشش گیاهی در ساختمان‌های مسکونی، می‌توان با یک تیر دو نشان زد.

پس از تماس با شرکت طراح فضای سبز، کارشناسی در محل حاضر و با بررسی شرایط و طرح موردنظر، بودجه اجرای کار را تعریف می‌کند. بعد از امضای قرارداد فرآیند تهیه تجهیزات پیش‌ساخته و اقلام سفارشی شروع شده و در زمان مورد توافق، تیم اجراکننده در محل حضور می‌یابند. زیرسازی کار که از مراحل اولیه و پراهمیت است انجام می‌شود و پس‌ازآن نصب سازه‌ها و پوشش گیاهی انجام خواهد شد. (در زیرسازی سیستم آبیاری، عایق کف کار، برق‌کشی و ... پیاده‌سازی می‌شود.)

زیرسازی سقف در پشت‌بام‌های کوچک باید جدی گرفته شود. رعایت صحیح اصول طراحی در فضاهای محدود، تأثیر کمبود فضا را خنثی و طراحی محیط موردنظر را کاربردی می‌کند. اندازه وسایل و تجهیزات، تأثیر زیادی در بزرگ یا کوچک‌تر به نظر رسیدن فضا دارد. بر همین اساس در پشت‌بام‌هایی با فضای محدود استفاده از ابزار کم جا پیشنهاد می‌شود. همچنین توجه به قانون انعکاس، و استفاده از آینه و وسایل ایجادکننده رفله می‌تواند فضا را بزرگ‌تر از اندازه حقیقی نشان دهد. راه‌حل دیگر، استفاده از سیستم نورپردازی است. زاویه پردازی به کمک نور در کاهش و افزایش حجم و ابعاد محیط بسیار مؤثر است.

در انتخاب پوشش گیاهی، باید به شرایط اقلیمی و وضعیت نگهداری توجه داشت. دامنه مقاومت گیاهان مورداستفاده در روف گاردن ویلاهای تراسه اهمیت زیادی دارد. با توجه به قالب بودن شرایط آب و هوایی خشک در بیشتر مناطق همچنین اهمیت کاهش مصرف آب، استفاده از گیاهان شاداب و گیاهان با نیاز آبیاری پایین، انتخاب مناسبی خواهد بود. این دسته گیاهان قادر هستند برای مدت طولانی آب را در بافت‌های خود ذخیره کنند. در طراحی روف گاردن ویلاها، گیاهانی چون سدوم، خانواده کراکسولاسیا، کیوی، شبدر و انواع خزه بکار برده می‌شوند. همچنین استفاده از گیاهان بومی هر منطقه هم انتخاب عاقلانه‌ای خواهد بود.

به دلیل ارتباط این فضاها با فضای بیرون، دیوار سبز به‌ عنوان یک عایق حرارتی، مانع از گرم شدن محیط می‌شود. همچنین مانند فیلتر جذب آلودگی، عوامل مضر در هوا را جذب و اکسیژن خالص در فضا منتشر می‌کند. سایه ایجاد شده با گرین وال، خنک‌تر و لذت‌بخش‌تر بوده و دیوار سبز به عنوان عایقی در برابر صدا هم عمل می‌کند.

تأثیر گیاهان بر سلامت روح انسان اثبات شده است. در محیط‌های پرتنش، مانند شرکت‌ها، ادارات و سازمان‌ها، استفاده از گرین وال می‌تواند عامل مهمی در کاهش تنش و استرس افراد باشد. جدا کردن فضای کاری با دیوار سبز علاوه بر کاهش هزینه، در افزایش کیفیت هوا، کاهش دما و از طرف دیگر کاهش مصرف انرژی بسیار مؤثر است.

زیباسازی منظر شهری، از مهم‌ترین مزیت‌های پیاده‌سازی فضای سبز است. همچنین استفاده از گیاهان مناسب در بهبود کیفیت هوا و پاک‌سازی آن تأثیر زیادی خواهد داشت. افزایش سرانه فضای سبز و کاهش دما از دیگر نتایج پیاده‌سازی فضای سبز در ویلا و یا برج‌ها خواهد بود. جذب آب باران و استفاده بهینه از آن نیز می‌تواند دلیل خوبی برای صاحبان ویلا و برج‌ها باشد.

در طراحی روف گاردن، بهترین گزینه برای ایجاد بستر رشد و نگهداری گیاهان، فلاورباکس‌ها هستند. توجه کنید که در پشت‌بام به دلیل تابش مستقیم آفتاب و قرار گرفتن در معرض باد و باران، بهتر است از فلاورباکس‌هایی با جنس مقاوم استفاده شود. همچنین وزن پایین فلاورباکس نیز باید موردتوجه قرار داد.

به کمک پرگولا به راحتی می‌توانید در فضای مورد نظر خود، مرزهایی ایجاد کنید. این مرزبندی و ایجاد فضاهای مجزا، در طراحی فضای سبز مزیت مهمی برای شما ایجاد می‌کند. ایجاد فضای نیمه سایه و به‌کارگیری گیاهان بالارونده، پرگولا را به ابزاری مفید در محوطه‌سازی تبدیل کرده است. مسیر سازی و ایجاد راهروهایی مسقف برای عبور و مرور نیز از جذابیت‌های طراحی فضای سبز به کمک پرگولا است.

در انتخاب لوازم مورداستفاده در طراحی دکوراسیون باغی باید به مقاومت آن‌ها توجه داشت و تا جای ممکن از ادوات ویژه فضای سبز استفاده کرد. به‌طورمعمول در طراحی دکوراسیون باغی از انواع مبلمان باغی، چتر و سایبان، تاب و وسایل بازی، مشعل و باربیکیو، انواع پارتیشن، پنکه و مه پاش، بخاری مخصوص فضای باز، تخت ساحلی و ... استفاده می‌شود.

اگر سوالات بیشتری دارید