معرفی گل ارکیده و روش نگهداری از آن

 

گل ارکیده مشتمل بر ۱۰۰ هزار گونه می باشد که تنها تعداد اندکی از آن ها برای پرورش در آپارتمان و گلخانه ها مناسب هستند . اگر قصد دارید گل ارکیده را در گلخانه و آپارتمان خود پرورش دهید ارکیده های آپارتمانی را برای این کار انتخاب کنید.

هنگامی که ارکیده را می خرید از سالم بودن آن مطمئن شوید. این گل، گران قیمت ترین گل شناخته می شود زیرا ۵ سال طول می کشد تا به خوبی رشد کند. ارکیده های متنوع نیازهای مختلفی دارند اما همگی آن ها به برخی مراقبتهای مشابه احتیاج دارند.

گیاهان ارکیده ، گیاهانی محبوب با گل های زیبا و زینتی هستند

 

این گل زیبا را می‌توانید از فروشگاه اینترنتی نازی گل خریداری کنیداگر قصد کاشت این گل را دارید و می‌خواهید بذر آن را بخرید، کافی است با ما تماس بگیرید.

گونه های مختلف گیاهان ارکیده

اُنیسیدیوم :این گونه از گیاهان ارکیده که دارای ظاهر بسیار زیبایی هستند معمولا به رنگ زرد یا قهوه ای می باشند.

ارکیده براسااین گیاه با وجود گل هایی با ظاهر غیر معمول به گیاه عنکبوتی نیز معروف است ، دارای گل برگ هایی به رنگ های مختلف زرد ، قهوه ای ، بنفش و یا سفید می باشد.

بوراگیر :این گونه از گیاهان زیبا و فریبنده ارکیده دارای گلبرگ هایی با رنگ های روشن می باشد.

نکته

برای پرورش این گیاه از خاک معمولی استفاده نکنید زیرا باعث افزایش بیش از حد میزان رطوبت خاک خواهد شد

توجه

برای جلو گیری از بروز بیماری دها

تامین سیستم تهویه مناسب برای گیاه نیز به جلوگیری از بروز این گونه بیماری ها کمک خواهد کرد.

 

 برای مثال ارکیده را نمی توان در هر مکانی قرار داد. ارکیده های ریز را باید در شیشه (تراریوم) نگهداری کرد اما نوع معمولی و آپارتمانی آن را می توان در گلدان یا سینی شنی پرورش داد. نور یکی ازحیاتی ترین نیازهای ارکیده است.

بهترین مکان برای گلدان ارکیده، پنجره رو به غرب یا شرق است که پرده توری در آن نصب شذه باشد. هر چند وقت یک بار گلدان ارکیده را در همان مکان خودش بچرخانید و در شب های بسیار سرد ارکیده را از کنار پنجره دور کنید.

برگ های ارکیده دراز و چرمی است و گل های آن بر روی دمگل و از نوک اندامی غده مانند می رویند. گل ارکیده از دو گلبرگ کناری، دو کاسبرگ کناری، یک گلبرگ بالایی و یک گلبرگ زیرین تشکیل شده است.

بخشی از ساقه این گیاه غده مانند بود و اغلب به شکل بیضی، گرد و استوانه ای می باشند. این اندام های غده مانند در واقع غده دروغین هستند. پس از پایان گلدهی غده دورغین دیگری در قسمت پشتی گیاه می روید و تا سال ها بر روی آن باقی می ماند.

پیشنهاد میکنم نگاهی به صفحه جدیدترین مقالات گل و گیاه نازیگل داشته باشی 

 

 

معرفی گل ارکیده و روش نگهداری از آن

ارکیده های آپارتمانی در هوای گرم و مرطوب دوام نمی آورند و باید در مکانی با تهویه مناسب قرار داده شوند. از طرفی قرار دادن ارکیده در اتاق بسیار سرد موجب مرگ آن می شود. گاهی ارکیده را در روزهای گرم و آفتابی بیرون از اتاق ببرید.

در فصل تابستان توجه بیشتری به تغذیه ارکیده داشته باشید. ارکیده در گلدان به شدت ریشه می زند و تنها چند سال یک بار به تعویض گلدان و تکثیر شدن نیاز دارد. توصیه می شود برای پرورش ارکیده از کمپوست های مخصوص ارکیده استفاده کنید.

معرفی گل ارکیده و روش نگهداری از آن

روش نگهداری

دما: برای ارکیده های مختلف کمی متفاوت است اما به طور کلی دمای ۲۲ درجه سانتیگراد در تابستان و دمای ۱۰- ۱۶ درجه در زمستان برای ارکیده مطلوب است. در شب های زمستان ارکیده به سرمای ۱۰ درجه نیاز دارد.

نور: به نور زیاد (۱۰-۱۵ ساعت روزانه) اما غیر مستقیم احتیاج دارد. در زمستان ها برای جبران کمبود نور از نور مصنوعی استفاده کنید.

آبیاری: در زمستان آبیاری را کاهش دهید. کمپوست ارکیده باید همیشه مرطوب باشد. برای آبیاری ارکیده از آب ولرم و بدون املاح استفاده کنید.

تعویض گلدان: تنها زمانی گلدان را تعویض کنید که رشد ریشه های ارکیده متوقف شده باشد.

تکثیر

همزمان با تعویض گلدان ارکیده، می توانید آن را به چند بخش تقسیم نموده و در هر گلدان سه ارکیده بکارید.

معرفی گل ارکیده و روش نگهداری از آن

مشکلات ارکیده

ظهور نقاط قهوه ای روی برگها:

در صورتی که این نقاط سخت و خشک باشند حتما گلدان ارکیده را در معرض نور شدید خورشید قرار داده اید. برای حل این مشکل، گلدان را در مکانی سایه دار قرار دهید. در صورتی که نقاط قهوه ای نرم باشند احتمالا گیاه، آلوده به قارچ شده است و باید سریعا نقاط قهوه ای و آلوده را از گیاه جدا کنید.

کپک روی برگ ارکیده

ماندن طولانی مدت آب روی گیاه ارکیده و تبخیر نشدن آن ممکن است موجب ایجاد کپک بر روی آن شود.

عدم گلدهی

وقتی عملیات کشت به درستی انجام نشده باشد ممکن است اندام های گیاه ناسالم رشد کنند و گلدهی اتفاق نیفتد. در صورتی که رشد اندام های گیاه طبیعی باشد اما گلدهی صورت نگیرد ممکن است کمبود نور عامل این مساله باشد.

رشد افقی یا افتاده اندام ها

این عارضه ناشی از نبود نور کافی می باشد و باید گلدان را به مکانی پرنور منتقل کرد. در صورتی گیاه با تامین نور کافی باز هم ناسالم بود احتمال زیاد آبیاری گیاه به شکل نادرستی انجام می گیرد.

 

دیدگاه کاربران

ارسال یک دیدگاه

هیچ یک از اطلاعات وارد شده به جز نام شما منتشر نخواهند شد شده اند.

عملیات انجام شد