معرفی گیاه کلاغک یا سنبل انگوری یا سنبلک یا موسکاری | گل فروشی آنلاین نازی‌گل

گل کلاغک یا سنبل انگوری یک گیاه پیازدار و چند ساله است که فصل بهار با گل‌های خوشه‌ای متراکم به رنگ آبی در باغ‌ها یافت می‌شود. ساختار خوشه‌ای گل‌های این گیاه که بی‌شباهت به گل سنبل نیستند، آدم را به یاد خوشه‌های انگور می‌اندازند و احتمالاً به همین دلیل است که آن را "سنبل انگوری" می‌نامند. رایج‌ترین رنگی که از گیاه کلاغک در طبیت یافت می‌شود، همان رنگ آبی جذاب است که از تناژهای آبی روشن تا آبی سیر (نزدیک به سیاه) ادامه پیدا می‌کند؛ البته این گل زینتی باغی را در رنگ‌های مایل به بنفش، سفید و صورتی هم دیده‌اند.

📛 بیوگرافی گیاه کلاغک یا سنبل انگوری

       - نام: گل کلاغک | Grape hyacinth

       - اسامی رایج: کلاغَک | سنبلک | سنبل انگوری | گل انگوری | موسکاری

       - نام علمی: Muscari

       - خانواده: مارچوبه (Asparagaceae)

کلاغک از جمله گیاهان زودرس بهارى است که بیشتر در مراتع، باغ‌ها، چمن‌زارها و گاهى هم در مزارع غلات یافت مى‌شود. این گیاه در اکثر نقاط ایران و جهان، خصوصاً در مناطق کوهستانی و دشت ها رشد می‌کند. تعدادی از گونه‌های مقاوم این گیاه به عنوان گل زینتی در باغچه‌ها پرورش داده می‌شوند. سنبل انگوری مانند سنبل شب عید مقاوم خوبی نسبت به سرما از خود نشان می‌دهد.

مشخصات ظاهری گیاه کلاغک یا گل انگوری

مشخصه ظاهری سنبل انگوری یا کلاغک چند برگ نازک است که از یک ساقه پیازی-شکل بیرون جسته و ارتفاعی بین 10 تا 20 سانتی‌متر دارد. برگ‌هاى گیاه باریک و نیزه‌اى رشد می‌کنند و در قسمت‌های پایین پهن و تاخورده شده و به مرور بر روى زمین قرار مى‌گیرند. گل‌های موسکاری خوشه‌ای شکل بوده و در انتهای ساقه قرار دارند.

این خوشه‌های خمره‌ای شکلِ فشرده‌ در‌ هم، گل‌هایی دوجنسیتی و بسیار کوچک دارند که در قسمت‌های بالایی عقیم بوده و باز نمی‌شوند. معمولاً در قاعدهٔ پیاز گیاه تعداد زیادى پیازچه تولید مى‌شود که همین مسئله، عامل رویش گیاه به‌صورت دسته‌هاى متراکم است.

خرید گل‌وگیاه با بهترین قیمت از فروشگاه اینترنتی نازی‌گل | محصولات سایت نازی‌گل


نحوه تکثیر گیاه کلاغک یا سنبل انگوری

ازدیاد گیاه موسکاری از طریق کاشت بذر در پاییز و تقسیم گیاه از طریق پیازچه در اواخر تابستان امکان پذیر است و در نهایت گل‌دهی این گیاه فصل بهار صورت می‌گیرد. تخم یا بذر گل کاغذی در میوه آن قرار دارد. میوهٔ این گیاه شامل تعدادى بذر است که به رنگ سیاه براق و به قطر 1 تا 1.5 میلی‌متر هستند.

همان‌طور که پیش‌تر اشاره کردیم این گیاه به‌وسیله پیاز نیز تکثیر مى‌شود. بهتر است موقع کاشت بین پیازها 5 تا 10 سانتی‌متر فاصله در نظر بگیرید. عمق کاشت با توجه به اندازه پیازها در حدود ۵ تا ۷ سانتی‌متر است .ضرورتی ندارد پیاز گل کلاغک زمستان‌ها از زمین خارج شود، به همین دلیل کاشت و نگهداری آن بسیار راحت است.

نگهداری از گیاه کلاغک یا گل سنبل انگوری

💧 آبیاری: برای نگهداری از گل سنبل انگوری کافی است مانند سایر گیاهان مقاوم به سرما فقط از نظر آبیاری اضافه محافظت شود. آبیاری اضافه و باقیماندن آب در اطراف پیازها موجب پوسیدگی گیاه می‌شود. تنها تا زمانی که گیاه سبز است آن را آبیاری کنید. از اواخر بهار و اوایل تابستان و بعد از زرد شدن برگ‌ها آبیاری را متوقف کنید تا گیاه به خواب رود و برای گل‌دهی سال آینده آماده شود.

💡 نور: این گیاه نیاز نوری بالایی دارد و باید دسترسی کافی به تابش آفتاب داشته باشد. درصورتی‌که نور کافی دریافت کند گل‌ها کیفیت و رنگ بهتری خواهند داشت. 

🌡️ دما: گیاه کلاغک تا دمای ۱۵- درجه سانتیگراد را تحمل می‌کند اما همچون سایر سنبل‌‌ها در برابر گرما مقاومت زیادی ندارد. 

✂️  هرس: می‌توانید برگ‌های زردشده را از تن گیاه قیچی کنید. بعد دوران گل‌دهی، اجازه دهید برگ‌ها روی زمین باقی مانده و فوتوسنتز انجام دهند تا برای گل‌دهی سال بعد مواد غذایی را در پیازها ذخیره‌سازی کنند.

🌱 خاک: کلاغک در اغلب ترکیبات خاک طبیعی رشد می‌کند. خاکی با ترکیب رسی-ماسه‌ای که غنی و نفوذ‌پذیر با زهکشی بالا باشد برای آن مناسب است. 

کاربرد گیاه کلاغک

برخی از گونه‌های این گیاه به عنوان گل زینتی در باغچه‌ها پرورش داده می‌شوند. از بافت‌های آن ماده‌ای به نام موسکارین استخراج می‌کنند که به مقدار کم برای رفع اختلالات دستگاه گوارش و رحم به کار می‌رود. نکته‌ی‌ جالب در ارتباط با گل کلاغک یا سنبل انگوری این است که حتی موسیری که در آشپزی و تهیه ترشی‌جات استفاده می‌شود نیز نوعی موسکاری است.

دیدگاه کاربران

  •   پاسخ

    عبدالله

    1401/12/26 - 13:57

    طرف‌های ما به این گیاه میگن غوزغِلاق

    •   پاسخ

      m

      1402/02/17 - 05:40

      😄 جالب بود . طرفای ما بهش میگن گُل سَگونکی .

    •   پاسخ

      مهدی

      1402/04/20 - 23:13

      تو اردبیل بهش میگن ایت زوغالاغی

  •   پاسخ

    m

    1402/02/17 - 05:40

    😄 جالب بود . طرفای ما بهش میگن گُل سَگونکی .

  •   پاسخ

    مهدی

    1402/04/20 - 23:13

    تو اردبیل بهش میگن ایت زوغالاغی

  •   پاسخ

    علی

    1402/08/23 - 01:58

    طرف های ما بهش میگن قابلمه پادادان به فارسی قابلمه منفجر کننده

  •   پاسخ

    نازی

    1403/01/19 - 10:03

    ماهم بهش میگیم کُرکُرنده توی کاشان

  •   پاسخ

    باقرب

    1403/01/30 - 20:43

    ما تورک ها میگیم دانا داشاقی

ارسال یک دیدگاه

هیچ یک از اطلاعات وارد شده به جز نام شما منتشر نخواهند شد شده اند.

عملیات انجام شد